Construcția căminului pentru persoanele vârstnice din Giroc are nevoie de sprijinul tuturor. Cum puteți ajuta?

Construcția căminului pentru persoanele vârstnice din Giroc are nevoie de sprijinul tuturor. Cum puteți ajuta?

- in Locale, Social, Stiri
0

Construcția Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice ”Fecioara Maria” din Giroc, județul Timiș, proiect inițiat de europarlamentara umanistă Maria Grapini din Timișoara, împreună cu Asociația Femeilor Antreprenor din România (AFAR) și Fundația Speranța pentru Voi, începe să crească de la o zi la alta.

Proiectul are nevoie în continuare de sprijin intens financiar, indiferent de unde ar veni!

Căminul pentru persoane în vârstă pe care l-am început cu Fundația Speranța pentru Voi și AFAR începe să prindă contur. Mulțumesc tuturor celor care ne sprijină. Doamne ajută!”, a spus Grapini, sâmbătă, 13 iunie.

Amintim că, în prezența și cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, Fundația Speranță pentru Voi Timișoara, președinte Maria Grapini, vicepreședinte Rodica Suba, și AFAR au inaugurat oficial șantierul Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice ”Fecioara Maria” din Giroc, județul Timiș, în 31 ianuarie 2020, pe terenul situat în comuna Giroc – vis-a-vis cu Abația Catolică, în prezența autorităților locale, județene, a conducerii Fundației „Speranță pentru Voi și a AFAR și a primarului din Giroc, Ionel Toma.

Lucrările de construcției a căminului destinat vârstnicilor au fost sfințite de ÎPSS Ioan. „Spațiul de aici este minunat pentru că ne aflăm alături de o mănăstire. Din păcate, în România, avem încă mare nevoie de locuri pentru oamenii care ajung în faza în care nu mai au o familie. Este un proiect de suflet pe care doresc să îl duc la bun sfârșit și care cuprinde două părți. Este vorba, în primul rând, de un pavilion de dormit, unde persoanele pe care le vom lua în îngrijire vor fi cazate și urmează pavilionul numărul doi, unde vor fi celelalte săli: sala de mese, sala de recreere și chiar o sală de gimnastică pentru că, cu siguranță, bătrânii au și probleme de sănătate și vor avea nevoie de mișcare. Pentru ca acest vis să devină realitate, este nevoie de ajutorul tuturor. Ca la orice obiectiv foarte mare, pentru că realizarea acestui proiect nu este simplă, este nevoie de resurse”, a atenționează Maria Grapini.

Dacă doriți să oferiți o șansă acestor oameni aflați în dificultate, puteți face o donație în contul Fundației Speranță pentru Voi, IBAN: R007 PIRB 3701 7294 1700 1000, deschis la First Bank, Sucursala Mărăști Timișoara.
Gh. M.