Consiliul Județean Timiș și Apele Banat au marcat oficial reînceperea navigației pe canalul Bega

Consiliul Județean Timiș și Apele Banat au marcat oficial reînceperea navigației pe canalul Bega

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Vineri, la Consiliul Județean Timiș a fost marcată oficial reînceperea navigației pe canalul Bega, manifestare la care au participat și reprezentanții din Serbia. În același timp a fost închis oficial amplul proiect derulat din 2019 (au început efectiv lucrările) la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român din Timiș.

Manifestările au avut loc în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, apoi cei prezenți au fost invitați (cum altfel) la o călătorie cu vaporetto pe apă, pentru a vedea cum se realizează ecluzarea la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român.

Mulțumim colegilor din echipa de proiect a ABA Banat (lider de proiect), CJ Timiș, partenerilor din Serbia, pentru rezultatele minunate obținute!”, este mesajul ABAB Timișoara.

Proiectul „Repararea infrastructurii de navigație pe Canalul Bega” înseamnă mai mult decât punerea în funcțiune a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, acesta deschizând noi oportunități și perspective de cooperare ale celor două comunități vecine, riverane Canalului Bega care este acum navigabil 100%.

Reamintim că partenerii sârbi au finalizat în cadrul acestui proiect transfrontalier reabilitarea a două noduri hidrotehnice (Klek și Srpski Itebej), realizarea unei piste de biciclete din localitatea Zrenjanin până la frontiera cu România, a unui debarcader la Zrenjanin, precum și a unei documentații tehnice de dragare a Canalului Bega în partea sârbă.

Bugetul total al proiectului a fost de 13.850.000 de euro, din care 85% sunt fonduri europene prin IPA Interreg CBC România-Serbia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *