Consiliul Judetean Timis, planuri de a realiza un observator astronomic langa casa cosmonautului Dumitru Prunariu

Consiliul Judetean Timis, planuri de a realiza un observator astronomic langa casa cosmonautului Dumitru Prunariu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Un moment istoric pentru România a fost marcat, în aceste zile, în județul Timiș. Este vorba de sărbătorirea a 40 de ani de când singurul român a zburat vreodată în spațiu.

Cosmonautul Dumitru Prunariu a copilărit în județul Timiș, în satul Groși, care aparține de comuna Margina. Astăzi, Dumitru Prunariu a ales să facă o vizită în localitatea în care se află casa părintească.

La eveniment a participat și Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, care a anunțat că sunt șanse să fie realizat un observator astronomic lângă casa cosmonautului.

Timișul se va îmbogăți cu un nou punct de atracție pe harta turistică. Am discutat astăzi cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spațiu, despre posibilitatea preluării de către CJ Timiș a casei din comuna timișeană Margina, satul Groși, în care acesta a copilărit. Ne dorim să realizăm acolo un punct muzeal și, de ce nu, gândind pe termen lung, o tabără pentru copiii interesați de astronomie și chiar un observator astronomic. Momentan, ne aflăm în punctul în care analizăm cea mai potrivită metodă de a pune în practică acest deziderat. Beneficiind de deschidere din partea dlui Prunariu, am siguranța că vom ajunge la o concluzie care să fie un câștig pentru județul nostru”, a declarat Alexandru Proteasa.

Zilele acestea s-au împlinit 40 de ani de la singurul zbor al unui român în spațiu. Dumitru Prunariu a petrecut, în cadrul misiunii Soyuz 40 din 14 – 22 mai 1981, șapte zile, 20 de ore și 42 de minute în spațiul cosmic. Domnul Dumitru Prunariu este cetățean de onoare al județului Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *