Consiliul Judetean Timis incearca sa puna in valoare din punct de vedere turistic fortificatia de la Cornesti

Consiliul Judetean Timis incearca sa puna in valoare din punct de vedere turistic fortificatia de la Cornesti

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Turism
0

La doar 20 de kilometri de Timișoara se află un obiectiv turistic unic. Este vorba de cea mai mare fortificație preistorică din Europa, descoperită la Cornești.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a realizat ieri o vizită de lucru la situl arheologic de la Cornești – Iancuri, anunțând că se încearcă găsirea de soluții pentru atragerea de turiști în zonă, mai ales că în anul 2023 Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Am avut o întâlnire cu directorul muzeului din Berlin, alături de directorul Muzeului Național al Banatului legat de acest subiect. Cred că putem să punem în valoare această descoperire unică în acest peisaj temporal prin câteva elemente care ar putea să atragă public. Am descoperit aici câteva tipuri de vase, de așezări în perioada neolitică, am descoperit câteva urme de animale, inclusiv mamuți, care ar putea să fie foarte atrăgătoare. Evident, prezentate într-o formă care să suscite interesul publicului și de aceea putem să gândim o reconstituire a acelor așezări, așa cum au fost ele în perioada bronzului târziu. Case din lut, ați văzut Castelul Zânelor, ceva asemănător, doar că acolo este ficțiune, aici este realitate. Am dori să facem un punct muzeal la Cornești, ca primă fază, și să reconstituim una dintre porțile de intrare în această fortificație. Asta pentru anul 2023”, a afirmat Alin Nica.

Ulterior anului 2023, conducerea Consiliului Județean Timiș va găsi noi soluții pentru ca turiștii să vină în număr cât mai mare la Cornești.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *