Consiliul Judetean Timis, buget de 140 milioane de euro in acest an

Consiliul Judetean Timis, buget de 140 milioane de euro in acest an

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș a stabilit cum va împărți banii pe care îi are la dispoziție în acest an. Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a anunțat, astăzi, că bugetul pe care instituția îl are la dispoziție se ridică la 657 de milioane de lei, adică aproape 140 de milioane euro. Suma este cu 25 de milioane de lei mai mică decât cea avută la dispoziție în anul precedent.

Bugetul este împărțit pe două secțiuni. Pentru secțiunea de funcționare este prevăzută suma de 369 milioane lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 287 milioane lei, din care lista de investiții este de aproximativ 254 milioane lei. Ne-am propus ca în acest an, din suma de aproximativ 75 milioane de euro fonduri europene să avem o absorbție de 10, 15 milioane euro, să începem implementarea proiectelor pe fonduri europene. La nivelul Consiliului Județean Timiș, va rămân în continuare prioritate atragerea de fonduri europene, dar și ducerea proiectelor pe fonduri europene la bun sfârșit”, a spus Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, nu mai puțin de 200 de milioane de lei merg pentru modernizarea drumurilor județene în acest an, dintre care 33 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru reparații și întreținerea șoselelor.

“Încercăm reabilitarea a 44 de kilometri de drumuri județene. Printre proiectele importante se numără lărgirea la patru benzi a drumului spre Dumbrăvița, a drumului Timișoara – Moșnița, a drumului spre aeroport. În planurile CJ Timiș se află și minicentura Timișoarei, formată din mai multe drumuri județene“, a mai spus Dobra.

Bugetul pe acest an al Consiliului Județean Timiș va fi supus votului în ședința ordinară de miercuri.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *