Consiliul Județean mai face o încercare de preluare a clădirilor Aeroportului Cioca

Consiliul Județean mai face o încercare de preluare a clădirilor Aeroportului Cioca

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș mai face o încercare pentru preluarea clădirilor Aeroportului Cioca. Miercuri, 24 iunie, Consiliul Județean a votat transmiterea unei solicitări către Primărie, pentru a debloca situația creată la aerodromul de pe Calea Torontalului.

Terenurile de pe Calea Torontalului km 3, cunoscute ca Aeroportul Utilitar Cioca, se află în proprietatea Consiliului Județean Timiș, însă nu și clădirile care deservesc aerodromul. Acestea sunt în prezent deținute de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Pentru modernizarea aeroportului utilitar și utilizarea acestuia la capacitate maximă este necesară transferarea construcțiilor în proprietatea județului.

Consiliul Județean Timiș are în plan transformarea Aeroportului Cioca într-un punct de interes național în organizarea de evenimente specifice. De asemenea, CJT vrea să reabiliteze construcțiile de pe aeroport.

N-aș vrea ca și acele clădiri să se prăbușească, așa cum se întâmplă cu imobilele centrale deținute tot de Primărie. Avem un plan concret și complex de dezvoltare a Aeroportului Cioca. Vrem să îl aducem la un nivel la care să desfășurăm acolo evenimente aeronautice, cultural-artistice, zboruri de agrement, aerotaxi, parașutism și multe altele. Pentru asta, am solicitat din nou Primăriei transferarea clădirilor aerodromului în patrimoniul Județului. Altfel, nu ne putem atinge de ele, fiind obligați să asistăm la degradarea lor pe zi ce trece. Ceea ce ne-am propus să facem n-a avut Timișoara niciodată și posibil să nu găsim niciunde altundeva în țară. Nu vrem doar să repunem în funcțiune aerodromul pentru activități curente de zbor, ci să-l transformăm într-un punct de interes național pentru evenimente aeronautice, care să aducă și venituri importante în bugetul județului”, spune preșesintele CJT, Călin Dobra.

În acest moment se derulează licitația pentru contractarea serviciilor de proiectare necesare certificării Aerodromului. Au fost depuse două oferte, acestea aflându-se deja în evaluarea tehnică. Anul acesta, instituția a alocat suma de trei milioane lei pentru investiții în dezvoltarea locației.