Consiliul Județean al Elevilor din Timiș se opune schimbării directorilor de școli în această perioadă

Consiliul Județean al Elevilor din Timiș se opune schimbării directorilor de școli în această perioadă

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Consiliul Județean al Elevilor Timiș, unica structura de reprezentare a elevilor din județ, se opune schimbării directorilor până când aceste numiri se vor putea face pe baza unui concurs care să certifice capacitățile candidatului.

În momentul de față sistemul de învățământ românesc trece printr-o grea perioadă de încercare de aceea credem că nu este momentul  bulversării și mai mult a activității unităților de învățământ din județul Timiș! Susținem faptul că nu este momentul promovării schimbărilor nenecesar sau deloc urgente care ar putea periclita într-un fel sau altul situația academică actuală, care oricum atârnă de un fir de ață. Considerăm că ar trebui să privim perioada următoare ca o perioadă a consolidării contextului actual și îmbunătățirii fundației școlare cu care ne confruntăm acum, mai degrabă decât să trecem instituțiile de învățământ prin filtrul încețoșat al unor schimbări care oricum nu ar avea la bază criterii corecte”, explică Natanael Iriciuc – director al departamentului de învățământ tehnic, profesional și vocational.

În această perioadă, elevii au nevoie de toată susținerea cadrelor didactice, iar atenția acestora să se axeze pe predarea cât mai calitativă în sistemul online de aceea CJE Timiș consideră că nu este momentul schimbării directorilor școlilor până când această decizie nu se va face pe baza unui concurs și astfel va exista certitudinea că va fi obținută această funcție în urma unei selecții corecte.

CJE Timiș mai susține că elevii au nevoie de certitudinea că fundația noilor alegeri este suficient de solidă pentru un rezultat de viitor cât mai benefic pentru toată lumea.  Este momentul ca profesorii să fie încurajați să își îndrepte întreaga atenție și întreg potențialul către entitățile care ar trebui să reprezinte centrul obiectului lor de muncă și anume elevii.

Ocazia de a le oferi elevilor o pregătire academică de elită ar trebui ierarhizată undeva mai sus decât obținerea unei poziții profesionale mai ridicate, mai ales în momentul de față, când elevii au cea mai mare nevoie de susținere, consistență și siguranță.

Punând în balanță cele prezentate mai sus, solicităm Inspectoratului Școlar Județean Timiș să trateze cu responsabilitate această problemă și să ia deciziile cele mai corecte care să nu îngreuneze desfășurarea cursurilor, atât pentru profesori cât și pentru elevi iar mandatele directorilor să fie prelungite, conform art. 258 ali. (7) din Legea Educației Naționale, până la finalul acestui an școlar. Ne dorim să vedem că Ministerul Educației face demersurile necesare pentru desfășurarea concursurilor după încheierea anului acesta școlar și îi cerem să renunțe la propunerea domnului ministru, Sorin Cîmpeanu, care va transforma concursul de director într-un proces electoral tipic care va dezbina cadrele didactice, totul transformându-se în conflicte deschise între profesori, pentru campanii electorale, care va bloca întreg procesul decizional, elevii și părinții devenind spectatori într-o școală care nu se va mai axa pe desfășurarea cursurilor, ci va deveni o arenă politică, în tumultul căreia se va dizolva cu totul scopul inițial și anume pregătirea elevilor. Țelul nostru este să menținem școala o instituție nealterată de jocuri politice. Să rămână un loc al dezvoltării, al cunoașterii, un sanctuar al elevilor din toată țara și sperăm că viziunile noastre se vor alinia cu cele ale Ministerului Educației, pentru cel mai bun rezultat”, este mesajul CJE Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *