Consilierii PSD îl contrazic pe Nicolae Robu și cu privire la girația supraterană din zona Bader

Consilierii PSD îl contrazic pe Nicolae Robu și cu privire la girația supraterană din zona Bader

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Grupul de consilieri PSD Timiș reacționează la unele declarații venite din partea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, cu privire la girația supraterană din zona străzii Bader. Consilierii social-democrați consideră că ceea ce s-a declarat din partea primăriei este halucinant.

„Ceea ce s-a declarat din partea primăriei este halucinant. Acest proiect nu este al Primăriei Timișoara, ci al Guvernului României, al Ministerului Transportului, mai precis, al CFR. E un proiect făcut pe fonduri europene și care presupune reabilitarea tronsonului de cale ferată Arad-Timișoara-Lugoj-Caransebeș și lărgirea lui, prin dublarea liniilor de cale ferată. Trenurile vor putea circula pe tronson cu viteze de până la 160 de km pe oră. În acest moment există o licitație pentru un studiu de fezabilitate”, a declarat Mihai Ritivoiu joi, 4 mai, într-o conferință de presă.

Ritivoiu mai spune că acesta este un proiect care va fi realizat pe fonduri UE și nu pe banii Primăriei Timișoara. “Primăria Timișoara nu are nicio contribuție și nu poate participa financiar. Vor fi trei traversări peste calea ferată în Timișoara – la UMT, în zona Bader și una în partea de vest a orașului – dar să vii cu girații supraterane, îngreunezi tot mersul lucrurilor și pui sarcini suplimentare pe buget și întârzii proiectul.  E regretabil că au apărut aceste informații false și opinia publică este indusă în eroare. De fapt ne-au fost prezentate niște desene, niște planșe descărcate de pe internet și nu studii clare și măsuri ce pot degreva traficul rutier în zona șantierelor. Acesta e răspunsul pe care îl așteptăm de la Primăria Timișoara, nu soluții fanteziste care nu sunt făcute pe banii locali. Tragem un semnal de alarmă pentru găsirea unor soluții pentru deplasarea la lucru a celor 10.000 de angajați care lucrează în zona central. Aici primăria trebuie să găsească soluții”, susține consilierul Ritivoiu.

 „Pe tronsonul Caransebeș –Arad –Timișoara, s-a pus în discuții numai unde vor fi făcute aceste supratraversări, nicidecum nu s-a intrat în amănunte de proiectant. E important ca aceste locații să fie în interesul orașului. Zona Bader va fi una ditre ele. Proiectantul  nu și-a asumat acel desen prezentat de primar, cineva din anturajul domnului primar l-a postat pentru a  crea emoție și senzație. Primăria trebuie să facă lucrările de cadastru în zona Bader și de expropiere, lucrări serioase care pot frâna proiectul, dacă sunt amânate. Primăria a pus carul înaintea boilor. A pus o poză când noi discutăm de probleme tehnice de locații, de indicatori tehnico-economici etc”, a spus Daniel Idolu, șeful Grupului consilierilor locali PSD Timiș, joi 4 mai.

Gh. M.