Consfătuirea profesorilor de religie din Caraș-Severin a avut loc în Centrul eparhial din Caransebeș

Consfătuirea profesorilor de religie din Caraș-Severin a avut loc în Centrul eparhial din Caransebeș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Pentru o desfășurare eficientă a demersului educațional în ceea ce privește Ora de Religie, la Centrul Eparhial din Caransebeș, s-au întrunit în ședință de lucru toți profesorii de religie din județul Caraș-Severin, pe anul 2020.

Alături de ei a fost și PS Lucian, episcopul Caransebeșului, doamna profesor Lavinia Carina Pristavu, inspector Școlar General al ISJ Caraș-Severin, părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, părintele Nicolae Chiosa, inspector pe Disciplina Religie și părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei. În cadrul întrunirii au fost prezentate de către metodiștii de zonă toate activitățile ce le-au desfășurat profesorii în primul semestru a acestui an școlar. De asemenea, Georgiana Ciucur, formator în cadrul programului național „Școala Familiei” a explicat cât de benefic este Programul de formare „Învățarea integrată – Adolescență și autocunoaștere. Aplicații practice pentru discipline opționale”, un program destinat cadrelor didactice.

În discuțiile pe care le-am purtat astăzi în cadrul consfătuirii cu profesorii de religie am avut în vedere implementarea mai multor proiecte care să aibă în atenție pe părinți și pe copii. e aceea noi considerăm că profesorii de religie reprezintă un aspect important în ceea ce înseamnă activitatea Episcopiei Caransebeșului pentru că prin intermediul profesorilor de religie, în colaborare cu Departamentul pentru tineret și Sectorul Cultural, putem organiza activități care să aibă în vedere elevul, ce este în același timp și credinciosul dintr-o parohie, dar este în același timp și copilul dintr-o familie”, a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *