Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

- in Locale, Social, Stiri
0

Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial din Caransebeș a găzduit vineri, 18 septembrie, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Caraş-Severin pentru anul şcolar 2015-2016. Evenimentul a reunit toți profesorii de religie, fiind prezent de asemenea și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

În prima parte a întâlnirii a fost prezentată de către părintele profesor Sorin David Oţelariu, inspector de specialitate la disciplina Religie, structura anului şcolar 2015-2016, programa şcolară de religie la nivelul gimnazial şi la cel liceal şi a adus în discuţie diferite aspecte cu care se confruntă profesorul de religie în activitatea pe care o desfăşoară.

Întrunirea a continuat cu discuții despre modul în care profesorii de religie au rolul în creşterea calităţii educaţiei religioase. De asemenea ei au putut prezenta implicarea în programele pe care le dezvoltă în susţinerea elevilor care provin din familii cu probleme sociale.

„Discuţiile purtate la consfătuirea cu profesorii de Religie din Episcopia Caransebeşului au avut, în principal, rostul de a arăta sprijinul pe care Biserica îl oferă educaţiei religioase şi în special orei de religie din învăţământul preuniversitar. S-au prelucrat hotărârile Sfântului Sinod al BOR, legislaţia şcolară actuală cu privire la disciplina Religie şi s-a discutat îndelung Planul strategic pentru creşterea calităţii educaţiei religioase şi modalităţile prin care acesta se poate desfăşura în şcolile din episcopia noastră. La provocarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, profesorii au subliniat şi modul în care se implică în susţinerea elevilor care provin din familii cu probleme sociale, mai ales că trăim într-o zonă în care instabilitatea economică este tot mai prezentă. Nădăjduim ca întâlnirea de astăzi şi concluziile ei să rodească cu folos pentru misiunea Bisericii lui Hristos”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Totodată au fost tratate proiecte de viitor mai ales că anul viitor, 2016, este declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *