CONPrACT îi ajută pe studenții de la UPT să își construiască viitorul prin stagii de practică

CONPrACT îi ajută pe studenții de la UPT să își construiască viitorul prin stagii de practică

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Proiectul CONPrACT – Construieșteți viitorul prin stagii de practică – a fost lansat, joi 11 octombrie, la UPT, în scopul sprijinirii studenţilor din anii terminali pentru trecerea de la şcoală la viaţa activă, finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman.

Profesor dr. Sorin Herban, prodecanul Facultății de Construcții din cadrul UPT, a explicat că pentru absolvenții UPT este un lucru foarte bun și util, fiindcă ei au mai multe beneficii majore. “În primul rând prin practică ei pot să își desfășoară stagiile printr-o altă perspectivă, iar Danke Consulting se ocupă de partea de consiliere și orientare profesională a acestor tineri. Domeniul ingineriilor și cel ai ingineriilor civile reprezintă o importanță națională. Acest proiect gândit pentru studenți ridică imaginea a ceea ce se întâmplă la Facultatea de construcții și arată ce perspective bune au absolvenții”, a declarat prof. Herban.

Studenții participă și la unele workschop-uri specializate pe anumite teme. Consilierea lor are 4 etape. Prima este pentru informarea lor. Vrem ca ei să știe ce înseamnă consilierea profesională și de ce să apeleze la noi. Apoi a doua etapă cuprinde aplicarea unor texte. Atunci ei își identifică anumite elemente de inteligență de tehnică etc. Urmează o consiliere individuală, apoi o consiliere de grup”, a spus Marcel Dumitriu, Danke Consulting.

Proiectul CONPrACT vizează îmbunătăţirea procesului de inserţie pe piaţa muncii pentru 150 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ superior din Regiunea de dezvoltare Vest în perioada 2018-2020, prin dobândirea competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele locului de muncă. În acest sens vor fi selectaţi 150 de studenţi, astfel: 60 studenţi din cadrul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara; 20 studenţi din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului; 70 studenţi din cadrul Facultăţii de Construcții.

Prof. dr. Luisa Isabela Dungan, manager de proiect, a explicat că efectele pozitive asupra grupului ţintă vor fi multiple şi integrate într-un set de măsuri care maximizează potenţialul de angajare al persoanelor din grupul ţintă: creşterea nivelului şi a capacităţii acestora de ocupare a unui loc de muncă prin derularea stagiilor de practică (minim 150 de studenţi, inclusiv studenţi din mediul rural);- îmbogăţirea competenţelor şi cunoştinţelor profesionale (minim 113 studenţi care dobândesc o calificare – 75%); studenţi care îşi găsesc un loc de muncă la încetarea calităţii de participant (minim 66 de studenţi – 44%);- studenţi care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calităţii de participant (minim 14 studenți – 9%). La festivitatea de deschidere au fost prezenți studenți și cadre didactice din cadrul UPT, precum și potențiali angajatori ai studenților UPT.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *