Conferințele UVT. One man show & lansare de carte cu îndrăgitul actor George Mihăiță

Conferințele UVT. One man show & lansare de carte cu îndrăgitul actor George Mihăiță

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Vest din Timișoara reia seria de întâlniri cu personalități din diferite domenii de activitate, oameni cu experiențe demne de împărtășit studenților, cât și întregii comunități timișorene. Astfel, „Conferințele UVT” continuă cu prelegerea cunoscutului actor de teatru, cinema și televiziune George Mihăiță – „Reconstituirea unei vieți”. One man show & lansare de carte. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Florin Jurcă, ofițer de presă UVT, a explicat că, astfel, cu un număr impresionat de roluri pe scenele teatrelor, cât și în zeci de filme, George Mihăiță este unul dintre cei mai mari actori ai României. Începând din anul 2000, acesta este directorul Teatrului de Comedie din București.

Ion Caramitru, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu, Irina Margareta Nistor, Ileana Mălăncioiu… sunt doar câteva dintre personalitățile pe care <<Conferințele UVT>> le-a adus în fața studenților și a timișorenilor. Sunt valori ale României, iar unul dintre rolurile noastre ca Universitate este să promovăm adevăratele exemple ale țării. Reluăm seria cu o nouă conferință de excepție, fiind o onoare să-l avem în mijlocul nostru pe îndrăgitul actor George Mihăiță”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

În cadrul evenimentului, va avea loc și lansarea volumului „Reconstituirea unei vieţi”, al cărui titlu este o aluzie la filmul în care a debutat George Mihăiţă, „Reconstituirea”, realizat în 1968 de Lucian Pintilie. Conferința va avea loc marți, 13 noiembrie, de la ora 18.00, în Aula Magna, bd. Vasile Pârvan 4 Timișoara.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *