Conferinţe inedite despre prevenirea cancerului în Timiș și Caraș-Severin

Conferinţe inedite despre prevenirea cancerului în Timiș și Caraș-Severin

- in Locale, Sanatate
0

Profesorul doctor Pavel Chirilă a făcut senzație cu conferințele sale despre prevenirea cancerului. A fost vorba despre două evenimente diferite care au avut însă aceeași temă: cum să lupți altfel împotriva cancerului.

Pavel Chirilă doctor în ştiinţe medicale, medic primar medicină internă, profesor de Bioetică laică şi creştină, și unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în tratamente naturiste. Chirilă a ţinut conferinţa „Prevenirea cancerului”, vineri 5 septembrie, în Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara. Aceeaşi conferinţă a fost prezentată în Caraş-Severin, joi 4 septembrie. Cu acest prilej, a fost lansată cartea „Prevenirea cancerului. Cu un studiu economic comparat”.

Pavel Chirilă este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți, practician al conceptului de medicină creştină şi autor al mai multor lucrări de specialitate. Doctorul a demonstrat că evoluţia sufletului bolnavului este centrul de greutate care măsoară eficienţa îngrijirilor într-un spital creştin. Spitalul creştin are în centrul altarul, în jurul căruia medici, preoţi şi bolnavi descoperă sensul suferinţei şi viaţa în Hristos. Căci trupul este vindecabil sau nevindecabil, dar sufletul este întotdeauna vindecabil.

Vânzarea volumului „Prevenirea cancerului…” are o finalitate umanitară, pentru că veniturile încasate din vânzarea acestei cărți vor fi donate pentru construirea Clinicii Nera din Caraş-Severin, prima clinică de depistare precoce și recuperare oncologică din România.

Doctorul Pavel Chirilă a pus bazele primei clinici de recuperare oncologică din România, care se află în apropierea Mănăstirii Nera din județul Caraș-Severin. Această clinică se va ocupa de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce. Pacienţii vor beneficia de o cură de 14 zile, pe durata căruia li se vor asigura servicii de psihoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, dietoterapie, educare pentru menţinerea unui stil corect de viaţă. Întrucât cercetarea este unul dintre principalele scopuri ale înfiinţării centrului, acesta va include un departament axat pe evaluarea metodelor de recuperare, dar şi unul dedicat depistării precoce a cancerului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *