Conferința internațională SoCareNet, la Mitropolia Banatului

Conferința internațională SoCareNet, la Mitropolia Banatului

- in Locale, Social, Stiri
0

Conferința internațională SoCareNet, aflată la ediția XX, organizată de Mitropolia Banatului și Fundația Filantropia Timișoara, a avut loc la sfârșitul săptămânii.

Tema propusă pentru anul acesta este – Planificarea financiară – Dezvoltarea serviciilor sociale in Europa – ¬și reprezintă categoric o preocupare și o responsabilitate a tuturor instituțiilor furnizoare de servicii sociale și medicale, prezente.

Evenimentul a debutat în prima seară în sala festivă la sediul Mitropoliei Banatului, gazdă fiind Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, alături de dl. Walter Thorsten directorul Institului Diakoneo din Neundettelsau, Germania.

Să ne ajute bunul Dumnezeu să facem din Europa un organism viu și creștin prin aceste programe, servicii, proiecte și acțiuni social-filantropice, care se derulează prin rețeaua SoCareNet. Mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care se îngrijește ca acest sector să fie cât mai dinamic, prin Federația Filantropia, care are o reputație foarte bună. Prin experiența acumulată și de credibilitatea de care se dă dovadă, aceasta poate într-un viitor să beneficieze și de fonduri guvernamentale, pentru a fii cât mai apropate de nevoile semenilor aflați în nevoi”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.