Conferință internațională despre importanța supradotării intelectuale la UVT

Conferință internațională despre importanța supradotării intelectuale la UVT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Inteligența superioară și importanța supradotării intelectuale este un eveniment care aduce în fața publicului o multitudine de abordări ale celebrei sintagme high IQ, într-o ținută proaspătă și cvasieterogena.

Evenimentul este organizat de Romanian High IQ Society și Synapse – The High IQ Network, sub patronajul Universității de Vest din Timișoara.

Vor lua cuvântul atât organizatorii, cât și persoane care vor deplia însemnătatea unei inteligențe înalte în diferite sfere de activitate, însă vom avea parte și de discursuri care vizează aria psihologiei și planurile conexe deschise de aceasta.

Romanian High IQ Society a fost fondată de Ionuţ Riteș în anul 2017. Absolvent al Universităţii de Vest din Timișoara, el este expert în intelligence și în domeniul protecției informațiilor clasificate. De asemenea, este membru al mai multor organizații high IQ.

The Romanian High IQ Society (ROHIQS) este locul de întâlnire al celor cu un IQ de peste 124, ceea ce reprezintă primii 5% din totalul populației globului. Este un loc în care nu ai timp să te plictisești și unde ai ocazia să întâlnești oameni de același calibru cu al tău.

Organizația Synapse – The High IQ Network a fost fondată în anul 2018 de Randy Myers, fiind forma finală a Callidus, datând din 2014. Întrunește în prezent circa 800 de membri la nivel global. Pentru a deveni membru este necesar un IQ de cel puțin 130 (deviație standard 15). Fondatorul s-a născut în S.U.A. în anul 1982 și în prezent locuiește în România, împreună cu soția sa. La vârsta de 11 ani, în urma testării coeficientului de inteligență, a obținut un scor de 152 (d.s. 15).
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *