Conferința de finalizare a proiectului “Începe o carieră de succes!”

Conferința de finalizare a proiectului “Începe o carieră de succes!”

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

 

Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, anunță lansarea proiectului „Începe o carieră de succes!”. Conferința de finalizare a proiectului va avea loc marți, 27 octombrie, de la ora 10.00, în Aula Magna, Universitatea de Vest din Timișoara.

 Obiectivul general al proiectului l-a consitituit creșterea nivelului de ocupabilitate a viitorilor absolvenți prin consolidarea serviciilor de orientare și consiliere profesională și prin dezvoltarea abilităților și competențelor practice solicitate de piața muncii.

Astfel, peste 450 de persoane, 100 de elevi înmatriculați în sistemul național de învățământ, nivel liceal, învățământ de zi și 353 de studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ au beneficiat de consiliere în carieră și de practică în cadrul unor firme de specialitate.

Au fost îndeplinite cu succes toate obiectivele specifice ale proiectului: constituirea și funcționarea unei rețele de parteneriate cu angajatori reprezentativi de pe piața muncii în vederea unei mai bune cunoașteri a solicitărilor cu privire la competențele și abilitățile viitorilor angajați; facilitarea accesului grupului țintă la informație și servicii specializate de orientare și consiliere profesională, în sprijinul tranziției de la școală la viața activă;  promovarea dezvoltării profesionale prin efectuarea stagiilor de practică în întreprinderile partenere, în vederea îmbunătățirii procesului de inserție a absolvenților pe piața muncii.

Proiectul început în aprilie 2014 a dus la modernizarea și echiparea la standarde europene a unui centru de testare vocațională, centru la care au avut acces studenții și elevii din grupul țintă al proiectului. Centrul va putea fi utilizat și de generațiile viitoare de studenți ai Universității de Vest din Timișoara.

Manager de proiect este rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeşte în oameni!

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României