Conferința Aquademica 2019 pe tema apei începe, joi, la Timișoara

Conferința Aquademica 2019 pe tema apei începe, joi, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

În 17 și 18 octombrie, la sediul rectoratului Universității Politehnica Timișoara, se va desfășura Conferința Aquademica 2019, cu tema „Economia circulară în sectorul apei”.

Evenimentul este organizat de Aquatim SA, împreună cu Fundația Româno-Germană de Mediu Aquademica și are drept parteneri Asociația Română a Apei și Universitatea Politehnica Timișoara.

Sesiunile Conferinței își propun să contureze calea către o gestiune mai eficientă a resurselor energetice și de apă, într-un tablou general complementar cu preocupările Comisiei Europene pentru economia circulară.

Deschiderea evenimentului va avea loc, joi, 17 octombrie, la ora 10, la Rectoratul Universității Politehnica Timișoara.

Conferința Aquademica 2019 se va axa pe implicarea părților interesate în implementarea măsurilor economiei circulare în sectorul apei, în condițiile în care, în ultimii ani, creșterea deficitului de apă ca urmare a urbanizării sau a schimbărilor climatice, a obligat societățile să ia anumite măsuri de raționalizare a consumului de apă sau de furnizare a apei după un anumit program. Cu certitudine, însă, această practică nu garantează calitatea vieții la standarde ridicate, îndeosebi într-o realitate a urbanizării masive. Prin urmare, idei noi și inovații sunt așteptate, cu interes, în arena sectorului de apă.

Se știe că nu există o <singură soluție potrivită pentru toți> în ceea ce privește rezolvarea problemelor cu care se confruntă operatorii de apă, respectiv pentru lupta cu deficitului de apă din anumite zone geografice. Ca atare, trebuie să identificăm concret problemele din sectorul apei, dar și proiectele de succes din zonele de interes și să le aducem în fața publicului de specialitate, drept exemple de bune practici și soluții deja testate. Este nu doar o obligație, ci chiar crezul nostru“, a explicat prof. univ. dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim.
Gh. M.