Conexiune video în direct cu un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională, la Timișoara

Conexiune video în direct cu un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională, la Timișoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
pesquet

Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a fost neîncăpătoare, în această seară, după ce Agenția Spațială Română a organizat un eveniment în premieră. Astfel, astronautul Thomas Pesquet, aflat pe Stația Spațială Internațională de câteva luni, a intrat în legătură video în direct cu participanții și a oferit răspunsuri la întrebările adresate de profesori.

Evenimentul a fost organizat de Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială România și Agenția Spațială Română, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, iar conexiunea video în direct a fost posibilă în jurul orei 18.00.

La acțiune, care a început la ora 13.30, a participat și singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, care a susținut o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiul în viața noastră cotidiană.

Thomas Pesquet este astronautul Agenției Spațiale Europene și se află la prima misiune în spațiu, denumită Proxima. Legătura cu Stația Spațială Internațională s-a stabilit atât cu România, cât și cu alte două țări participante, Irlanda și Portugalia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *