Conduită preventivă și de Ziua Penitenciarelor, la unitatea din Timișoara

Conduită preventivă și de Ziua Penitenciarelor, la unitatea din Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel sărbătorită în fiecare an pe 29 iunie este totodată și Ziua Penitenciarelor din România, cei doi sfinți apostoli fiind considerați patronii acestora.

Unitatea de detenție din Timișoara obișnuia să organizeze în anii anteriori acțiuni cu personalul unității, ședință festivă cu întregul efectivul, acțiuni sportive cu colaboratorii etc, dar în anul acesta asemenea evenimente nu vor avea loc, ca urmare a situației actuale, post stare de urgență.

Chiar aveam planificat să ținem un eveniment la sala Operei din Timișoara, dar, din păcate, am fost nevoiți să anulăm!”, ne-a declarat subcomisar de poliție penitenciară Ramona Bana, purtător de cuvânt al Penitenciarului Timișoara.

În situația dată, preotul Dinu Ionuț, care răspunde de activitatea religioasă de la Penitenciarul Timișoara, săvârșește întregul ceremonial specific zilei de astăzi, dar tot fără asistență, la fel ca în perioada sărbătorilor pascale.

Serviciile religioase dedicate Sfinților Apostoli Petru și Pavel sunt filmate și difuzate în incinta unității din Strada Popa Șapcă prin intermediul studioului TV cu circuit închis. Astfel sunt respectate regulile unei conduite preventive în contextul medical de acum și normele legale actuale din România.

Cu același prilej, zece ofițeri de poliție penitenciară și trei agenți de poliție penitenciară vor fi promovați în gradul profesional următor, întrucât ei și-au împlinit stagiul minim în gradul profesional actual. „Aceste avansări la noi în sistem se fac de două ori pe an, de Ziua Penitenciarelor, 29 iunie, și de Ziua Națională a României, 1 Decembrie”, ne-a explicat subcomisar Ramona Bana. Promovările vor deveni efective începând cu data de 1 iulie.

Patricia Manole

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *