Conducerea PNL Timiș contesta alegerile aprobate de la București

Conducerea PNL Timiș contesta alegerile aprobate de la București

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Scandalul din PNL nu se termină prea curând. Tabăra lui Cosmin Tabără vrea amânarea alegerilor, cei din tabăra lui Raul Ambruș au acceptul de la București pentru continuarea alegerilor. Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica spune că s-au făcut plângeri penale pentru cei care au instigat și au furat semnele partidului, ștampila și stampila cu semnătura sa.

Am hotărât astăzi să amânăm alegerile  de la organizația municipală Timișoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal încât nu mai erau asigurate condițiile de desfășurare conform statului a acestor alegeri și conform legii pentru că oameni care nu au drept de vot, unii din Lugoj au forțat intrarea în sala în care se desfășura conferința de alegeri și a perturbat serios buna desfășurare a acestora. Nu avem certitudinea că unii dintre ei erau chiar membri ai PNL, de fapt nici nu-i cunoaștem, nici nu știm cine sunt și evident nu erau pe convocator și în consecință nu aveau dreptul de a fi în sală. Din păcate, s-a ajuns la sustragere semnelor partidului, ștampila și inclusiv ștampila cu semnătura mea. În consecință am hotărât să facem plângeri penale pentru cei care au instigat sau au săvârșit aceste fapte grave. Aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL și în consecință voi propune sancțiuni în conformitate cu statul PNL. Eu și colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente și practici unor oameni rău intenționați care pot face așa ceva fără să se gândească la partid“, a spus Alin Nica.

Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș spune că pe convocator au fost identificați membrii care aveau domiciliul în Lugoj, mai exact susținători al lui Raul Ambruș, care nu aveau drept de vot în Timișoara.  “Noi am avut un convocator pe care l-am stabilit în baza unei liste de membrii primite de la București pentru că baza de date au fost înghețată la 31.12.2020 tocmai în ideea în care să nu se introducă sau să se scoată alți membrii. Noi ca și secretariat am primit de la București lista cu membri care pot participa la alegeri și pe cale de consecință am procedat la convocarea lor. Este adevărat că am identificat și o parte din membrii care aveau domiciliul pe Lugoj astfel încât acei membrii nu aveau drept de vot în Timișoara. (…). Eu am mai văzut scenete din aceste pe vremuri, dar credeam că ele se întâmplau la PRM, n-am crezut vreodată că în PNL o să apucăm să vedem așa ceva. Într-o perioadă de reconstrucție sunt și momente din acestea deranjante, dar sunt convins că împreună cu BPJ vom lua deciziile care se impun“, spune Groza.

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru a precizat că în sală nu trebuiau să fie doar membrii cu drept de vot din Timișoara. “Comisia de organizare a congresului a trimis atât prin email, cât și prin poștă decizia nr.4 din data de 8 iunie prin care ni se aducea la cunoștință pe convocator, implicit în sală cu drept de vot au dreptul să fie doar acei membrii din baza de date înghețată și trimisă de ei. Au trimis-o pe amândouă căi la partid, chiar dacă sunt membrii de partid care nu se regăseau pe această listă nu este vina secretariatului tehnic al PNL Timiș. Asta trebuie soluționat de București pentru că noi eram obligați să lucrăm pe listele de la București“, spune Cosmin Șandru.

Tabăra Ambruș a primit acceptul chiar de la Ludovic Orban, președintele PNL, pentru continuarea alegerilor. Întrebat dacă regretă că a susținut candidatura la alegerile parlamentare a lui Claudiu Chira acesta a răspuns: “Sunt mâhnit de implicarea în jocul acesta al competiției naționale a filialei Timișoara și asta nu cred că face bine partidului, pentru că cei care au instigat au făcut-o cu acceptul de la cel mai înalt nivel, și lucrul acesta nu poate să mă facă să am încredere că lucrurile vor merge în direcția corectă dacă nu luăm măsurile corespunzătoare în filiala noastră. Pe mine presiunea nu mă face să mă hotărăsc într-o direcție sau alta și cred că implicarea domnului președinte Orban nu îi va fi favorabilă în viitor asociindu-se cu astfel de comportamente. Dacă regret că domnul Chira a fost propus ca și candidat de către filiala noastră și susținut chiar de mine. Evident că regret, acum uitându-mă cum reacționează domnul Chira, într-un mod total necolegial și extrem, chiar făceam comparație între colegi, că e un fel de Șoșoacă. Nu e un comportament pe care eu să-l girez si evident ca regret ca l-am propus. Vom decide inclusiv de a exclude mai mulți membri care nu au avut un comportament adecvat“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *