Concluzia medicilor: unele mămici din Timișoara nu știu nimic despre VACCINURI. Ce trebuie să facă imediat după ce au născut

Concluzia medicilor: unele mămici din Timișoara nu știu nimic despre VACCINURI. Ce trebuie să facă imediat după ce au născut

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
vaccin bebelus

Semnal de alarmă tras de specialiști: rata de vaccinare a scăzut drastic în România, în ultima perioadă. De vină pentru imunizarea în scădere în țara noastră este neîncrederea părinților în vaccinuri, dar ar mai fi un motiv, avertizează medicii timișoreni. Și anume, unele mămici habar nu au că trebuie să-și vaccineze copiii imediat ce i-au adus pe lume.

“Gravidele care nasc la Maternitatea Bega și nu cunosc nimic despre vaccinare, în momentul nașterii, când iei primul contact cu mama, se întreabă dacă este de acord sau nu cu vaccinarea și se explică în câteva cuvinte rolul și importanța vaccinării. Ori, nu cred că este normal ca în acele momente, când mama este cu gândul la cu totul altceva, ca în câteva secunde să alegi o procedură medicală care se adresează copilului tău fără să fi informat cum trebuie”, a declarat, astăzi, Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea Bega din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Tocmai de aceea, directorul unității medicale consideră că este foarte important ca mămicile să fie bine informate cu privire la vaccinuri, împotriva căror boli se adresează vaccinarea, dar și care sunt efectele pozitive și eventualele reacții adverse.

În această dimineață, mai mulți medici timișoreni au discutat, în cadrul centrului Oncogen, despre importanța vaccinării, în cadrul evenimentului “Pro și contra vaccinării”.