Concert extraordinar de muzică gospel, la Filarmonica Banatul

Concert extraordinar de muzică gospel, la Filarmonica Banatul

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Asociaţia Culturală Timişoara Gospel Project organizează concertul extraordinar de muzică gospel „Let it shine!”, cu care se va încheia cea de-a XI-a ediţie TGP, sâmbătă 20 iunie la ora 20 şi duminică, 21 iunie la ora 19, la Filarmonica Banatul din Timişoara.

Intrarea este liberă, iar publicul este rugat să doneze o sumă de bani pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip hospice „Casa Milostivirii Divine” (www.hospice-timisoara.org), singurul de acest gen din vestul ţării.

După doar o săptămână de repetiţii, cei 100 de corişti amatori vor cânta acompaniaţi de profesioniştii Cristian Creiniceanu (pian), Petre Ionuţescu (trompetă şi clape), Johnny Kui (chitară), Daniel Kui (chitară bas) şi Sergiu Cătană (tobe), sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz. Din rândul corului vin şi solişti vocali care vor condimenta repertoriul de muzică gospel. „Va fi un concert care îşi merită titlul, cu o muzică ce luminează sufletul, care ne aminteşte de bunătatea şi iubirea din noi”, ne-a declarat dirijorul german. Coriştii amatori, pe lângă bucuria de a cânta împreună cu artişti profesionişti pe o scenă muzicală de primă mână, sunt animaţi şi de dorinţa de a contribui la cauza bună.

Iniţiat în 2005 de Dominic Samuel Fritz, Timişoara Gospel Project a început cu 10 oameni şi un pian şi a culminat la ediţia jubiliară din 2014 cu un impresionant concert de gospel simfonic alături de Orchestra Filarmonicii Banatul şi un band rock. Dirijorul german, care este şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP, a fost distins în 2014 de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă pentru contribuţia la viaţa culturală a comunităţii prin cei 10 ani de Timişoara Gospel Project.

Asociaţia Culturală TGP a fost fondată în 2012 de un grup de participanţi la Timişoara Gospel Project şi are ca misiune organizarea unor proiecte culturale accesibile oricui, care aduc împreună oameni din medii sociale diferite.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *