Concert de muzică clasică într-o biserică din Timiș, pusă în siguranță cu ajutorul voluntarilor

Concert de muzică clasică într-o biserică din Timiș, pusă în siguranță cu ajutorul voluntarilor

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Un eveniment inedit va avea loc, în acest sfârșit de săptămână, în județul Timiș. În cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Eufonia – The language of music, vineri, 17 septembrie, în Biserica Romano-Catolică Sf. Vendelin din Ofsenița, comuna Banloc, se va desfășura un concert de muzică clasică.

Acest loc a fost până acum câțiva ani lăsat în paragină, însă Ambulanța pentru Monumente Banat, cu ajutorul voluntarilor, a reușit să-l pună în siguranță.

Regretatul Părinte Varlaam a pornit demersurile pentru restaurarea acestui vechi edificiu. În acest sens, cu ajutorul Ambulanței pentru Monumente, în 2020 și 2021 s-au făcut lucrări de punere în siguranță și de conservare. Evenimentul reprezintă un vis al Părintelui Varlaam și al unei întregi comunități care își dorea transformarea acestei ruine într-un spațiu dedicat culturii, muzicii, poeziei. Programul cuprinde piese de Bach, Schumann, Bartok, Kodaly, Schulhoff ș.a, interpretate de muzicienii de excepție prezenți în cadrul festivalului: Nurit Stark din Israel la vioară, Vlad Popescu din Germania la vioară, Manuel Hofer din Germania la violă și Stephan Forck din Germania la violoncel”, transmit organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Intrarea la eveniment este liberă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *