Concert de Anul Nou, în Cetatea Timișoarei

Concert de Anul Nou, în Cetatea Timișoarei

- in Social
0

Cea de-a treia ediție a Concertului de Anul Nou „Peace on Earth” al Asociației Culturale Timișoara Gospel Project (TGP) va avea loc la Biserica Reformată Timișoara-Cetate, duminică, 4 ianuarie 2015, la ora 18. Intrarea este liberă.

Dominic Samuel Fritz, deja cunoscut ca dirijor al Timișoara Gospel Project, va interpreta la voce și pian colinde și cântece gospel. Muzicianul german care în 2003 a fost voluntar la o casă de copii din Timișoara, orașul unde se simte ca acasă și unde revine de atunci în fiecare an, va fi acompaniat de trei cunoscuți și apreciați muzicieni timișoreni, Petre Ionuțescu la trompetă, Ioan Kui la chitară și Sergiu Cătană la tobe.

„Concertul de Anul Nou este singurul proiect de până acum al asociației, care nu implică propriu zis un cor, în schimb este un concert sing-along, adică provocăm publicul să cânte împreună cu noi. Vom proiecta textele, cântecele sunt cunoscute, deci oricine are chef de cântat, este rugat să se considere solist vocal invitat special, cum am scris și pe afiș”, a declarat Dominic Samuel Fritz, președintele asociației.

Asociaţia Culturală TGP a obişnuit deja publicul cu proiectele sale îndrăzneţe, concertele Gospel Fără Bariere, ca de exemplu cele de la Azilul de Noapte sau de la Penitenciar și mai cunoscuta „aventură muzicală” Timisoara Gospel Project, care a culminat la ediția jubiliară din 2014 cu un spectacol grandios de gospel simfonic realizat în parteneriat cu Filarmonica „Banatul”, reunind pe scenă 120 de coriști amatori, orchestra Filarmonicii și un band rock. Asociaţia Culturală TGP s-a înfiinţat în 2012 şi îşi propune să promoveze valori spirituale şi sociale prin artă, misiunea sa fiind organizarea de proiecte culturale accesibile oricui, care aduc împreună oameni din medii sociale diferite. Asociația, a cărei  deviză este “Talent, Generozitate, Pasiune”,  funcționează exclusiv prin munca voluntară a membrilor săi. La Gala Excelenței 2014 Primăria Timișoara a acordat Asociației o diplomă de excelență pentru implicarea în viața comunității prin voluntariat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *