Comuna Șag de nerecunoscut dupa ce s-a schimbat primarul

Comuna Șag de nerecunoscut dupa ce s-a schimbat primarul

Investitiile din ultimii aproape trei ani au schimbat complet fața comunei Șag, aflată la doar câțiva kilometri de Timișoara. Aici totul este într-o continuă dezvoltare și modernizare după mulți ani în care nu s-a mișcat nimic. Prețurile terenurilor din Șag au explodat la scurt timp după ce s-a schimbat primarul. Primarul Flavius Roșu a rezolvat majoritatea problemelor de la drumuri și iluminat public la spații de învățământ sau parcuri.

Din 2016 până în prezent am preluat aproape 85 la sută din drumurile din această zonă, au mai rămas câteva drumuri cu probleme, cu sechestru de la ANAF, când se va rezolva și această problemă le vom prelua. După ce am preluat drumurile și unele zone de spații verzi care au fost private am început să și investim. Chiar din 2016 am început să extindem iluminatul public pe LED, neavând nici o lampă până atunci în acea zonă. Chiar dacă în acea zonă erau aproximativ 300 de locuințe. Am continuat anul trecut extinderea zonei de iluminat, am pietruit peste 20 de kilometri de drumuri, iar anul acesta am finalizat un parc foarte frumos”, a spus primarul comunei Șag, Flaviu Roșu.

Educația este una din cele mai importante priorități ale edilului din Șag, astfel că, școala din comună s-a schimabat la față total. De la fațada clădirii instituției de învățământ până la terenul sintetic pentru orele de sport. Investițiile pentru micuții din localitate continuă, iar admistrația locală vrea ca în următoarea perioadă să realizeze o creșă și o extindere a grădiniței.

Din 2016 am început să reabilităm toate instituțiile ce țin de primărie. Clădirea primăriei era într-o stare degradată, am reabilitat școala pentru că am considerat că copiii noștrii merită mai mult. Am schimbat tot, de la tâmplărie, tencuieli, zugrăveli, mobilier, tot felul de aparaturi, laboratoare, totul este nou. În curtea școlii, din cauza condițiilor, copiii nu aveau unde să își facă orele de sport, motiv pentru care în 2017 am realizat un teren sintetic pentru a-și putea realize orele. În 2018 am ajuns la reabilitarea căminului cultural și anul trecut chiar a fost prezentat drept cel mai frumos și modern cămin din județul Timiș. Am continuat investițiile prin parcări pavate, neavând până anul trecut nicio parcare. De anul trecut avem 11 parcări amenajate. (…). Avem în pregătire un centru social medical, o creșă, o extindere de grădiniță care după votarea bugetului le vom scoate la licitație”, a mai spus Roșu.

Investițiile pentru comună vor veni și de la CNI, unde edilul a depus o solicitare pentru realizarea unei săli de sport moderne. “Am depus o solicitare la CNI pentru o sală de sport cu 102 locuri, sală care va fi realizată. Am pus terenul la dispoziție deja, așteptăm ordinul de ministru, apoi va urma licitația. Voi depune o solicitare pentru un bazin de înot didactic, deoarece anul acesta a început finanțarea pe bazine de înot și am considerat că e oportună și necesară această investiție”, mai spune Roșu.

Cea mai importantă investiție este însă cea legată de rețeaua de canalizare și apă, care va începe cel târziu în primăvara anului viitor. “Cel mai important proiect și așteptat de locuitorii comunei Șag, după 29 de ani, este reteaua de canalizare. S-a semnat contractul de realizare a rețelei de canalizare și apă împreună cu Aquatim, iar în urma discuției cu domnul Ilie Vlaicu, comuna Șag va fi printre primele cinci scoase la licitație, urmând execuția, dacă nu în toamna, în primăvara anului viitor”, a mai spus edilul comunei Șag, Flavius Roșu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *