Comuna Șag, cel mai mare buget din istorie – aproape 41 de milioane de lei

Comuna Șag, cel mai mare buget din istorie – aproape 41 de milioane de lei

- in Administratie, Locale, Stiri
0
Primăria comunei Șag propune pentru anul acesta cel mai mare buget. Acesta este estimat la aproape 41 de milioane de lei. Bugetul este pus în dezbatere publică.
Preocupările noastre constante îndreptate către dezvoltarea durabila a Șagului, se concretizează in bugetul comunei pentru acest an: cele mai mari fonduri investiționale din cel mai mare buget din istoria localității. Datorită atragerii de fonduri extrabugetare, atât prin finanțări europene cât si guvernamentale, bugetul din acest an reprezintă cel mai mare buget din istoria comunei în investițiile publice – continuarea lucrărilor si demararea altor noi șantiere“, spune primarul comunei Șag, Flaviu Roșu.
Cea mai mare parte din buget merge spre investiții – 78%.
In paralel cu diminuarea ponderii cheltuielilor de funcționare, am alocat fondurile necesare pentru celelalte domenii de interes public : educație, serviciile sociale, cultura, sportul si ordinea publică. Nevoia de dezvoltare continuă a comunei, fiind prioritatea cea mai importantă a determinat sprijinul nostru si in susținerea investițiilor private, ele însele fiind surse importante de taxe si impozite către bugetul public. Întregul buget , în special cel referitor la investițiile necesare dezvoltării comunei, este unul participativ, având in vedere că survine in urma consultărilor repetate, atat direct cu cetățenii Șagului, cât si cu grupurile de consilieri locali. In mare, structura de buget arata astfel: Investitii 78.05%. Cheltuieli de functionare si administrare a domeniului public 10.74%. Sanatate si asistenta sociala 5.08%. Invatamant 3.38%. Sport 1.27 %. Ordine publica 0,52%. Cultura si Culte 0.96%. Bugetul estimat al anului 2023 este de 40 715 000 lei! Bugetul se poate consulta pe site-ul Primărie la sectiunea contabilitate-buget“, mai spune Roșu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *