Comuna Margina pune pe harta județului Timiș două puncte gastronomice locale

Comuna Margina pune pe harta județului Timiș două puncte gastronomice locale

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Turism
1

Comuna Margina reușește să pună pe harta județului Timiș două puncte gastronomice locale. Deschise în localitățile Margina și Coșteiu de Sus, cele două puncte întăresc în mod consistent oferta turistică a zonei și vor oferi vizitatorilor și turiștilor ocazia de a accesa în mod permanent bucătăria tradițională locală.

Ele vor funcționa pe tot parcursul anului și pot fi găsite în localitatea Margina, nr. 83, în gospodăria de la stâna familiei Constantin Fântână (tel. 0733 071 984) și în localitatea Coșteiu de Sus, nr. 10, la familia Emilia Popa (tel. 0763 067 980).

Un concept turistic foarte actual, punctele gastronomice locale promovează tradițiile gastronomice rurale într-un mod organizat și sigur și sunt bucătării particulare din spațiul unor ferme, stâne sau exploatații familiale, care servesc rețete specifice zonei unui număr de maxim 12 turiști.

Pentru destinația Margina, deschiderea acestor două puncte gastronomice locale reprezintă o nouă oportunitate de promovare a comunei, de dezvoltare turistică și bunăstare a comunității locală, și este în egală măsură încă o dovadă că sprijinul constant al autorităților locale are, în timp, rezultate concrete”, a informat Primăria Margina și Asociația My Banat.

În prezent, în comuna Margina sunt disponibile mai multe structuri de cazare certificate, locații de servit masa și au loc permanent evenimente de promovare a zonei. Punctul de plecare al acestei dezvoltări turistice este reprezentat de produsul turistic Mic dejun la Margina, lansat de comunitatea locală în anul 2017 și coordonat de ghidul de turism Damaris Sivu.

1 Comment

  1. Excelenta idee a comunei Margina de a promova traditiile gastronomice locale prin deschiderea acestor doua puncte gastronomice! Consider ca este un pas important in dezvoltarea turismului in zona si un alt motiv pentru turisti sa viziteze aceasta frumoasa localitate din judetul Timis. Cu siguranta, oferta turistica va fi intarita si mai mult de catre aceste locatii care vor oferi experiente autentice, precum accesul la bucataria traditionala locala si posibilitatea de a petrece timp in mijlocul naturii. Felicitari Primariei Margina si Asociatiei My Banat pentru sprijinul acordat si pentru contributia la bunastarea comunitatii locale. Sunt convins ca aceste puncte gastronomice vor fi apreciate de catre turisti si vor aduce beneficii comunei in ansamblu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *