Compartiment pentru recuperare arsi, unic in Romania, la Spitalul Municipal Timisoara, cu bani europeni

Compartiment pentru recuperare arsi, unic in Romania, la Spitalul Municipal Timisoara, cu bani europeni

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

În cadrul Spitalului Municipal Timișoara ar urma să funcționeze, în cel mult doi ani, primul compartiment din România destinat pacienților arși. Acesta ar urma să fie realizat în cadrul Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care a primit bani europeni pentru modernizarea clădirii.

Noul compartiment va fi deschis la parterul imobilului aflat pe Bulevardul C.D. Loga și va avea șapte paturi. Dotarea cu echipamentele medicale necesare se va realiza în cadrul proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional “Extindere, reabilitare, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie Timişoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, prin demolare parţială şi extindere orizontală şi verticală“.

Proiectul este implementat de Primăria Timişoara şi se va finaliza la sfârşitul anului următor. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 milioane lei, din care 5,2 milioane lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale.

Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie. În perioada imediat următoare se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi, există posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuti, logopezi), a informat Primăria Timișoara.