Comisia Județeană Antiviolență a propus măsurile antiviolență care vor fi aplicate în școlile și liceele din Timiș

Comisia Județeană Antiviolență a propus măsurile antiviolență care vor fi aplicate în școlile și liceele din Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Miercuri, s-a întrunit Comisia Județeană Timiș Antiviolență a analizat situația din unitățile de învățământ și a propus măsuri pentru evitarea faptelor de violență între elevi.

Astfel, directorii și profesorii vor trebui să iasă în pauze alături de elevi și să fie atenți la comportamentele copiilor, pentru a putea fi gestionate eventualele cazuri de violență fizică între elevi, care dacă au loc aduc o imaginea extrem de proastă comunității școlare și societății în general. De asemenea, va fi monitorizată activitatea consilierului din școli: ce anume a realizat pe zile și pe ore, pentru a fi evitate manifestările violente.

Diriginții vor primi vizite ale partenerilor instituționali la întâlnirile cu elevii în activitățile de informare. Copiilor li se va explica ce înseamnă violență sau care sunt efectele violenței în perspectiva legislativă? ”Trebuie să fim foarte atenți pentru ca până la sfârșitul acestui an să nu mai aibă loc vreun eveniment violent în școli”, a declarat prof. Marin Popescu. “Ultima raportare din 2020, pe semestrul unu, arată o diminuare a faptelor de violență în școlile din Timiș și pentru că foarte puțini copii au fost la școală în această perioadă de pandemie. Prin urmare s-au înregistrat numai șase cazuri, dar în 2019 semestrul unu au fost 186, iar din 2014 de când se face statistica au fost 356 cazuri. Numărul arată o scădere a cazurilor, dar asta nu fiindcă s-au aplicat planuri de acțiune în acest sens împotriva violenței în școli, ci din cauză că la nivelul unităților de învățământ au fost montate camere de filmat. E un element care a dus la diminuarea faptelor de violență între elevi“, a mai atras atenția prof. Popescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *