Colterm, stocuri suficiente de cărbune și gaze pentru a furniza căldură

Colterm, stocuri suficiente de cărbune și gaze pentru a furniza căldură

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Colterm anunță că are stocuri suficiente de cărbune și gaze naturale pentru a furniza căldură în locuințele timișorenilor. Mai precis, potrivit reprezentanților instituției, la finalul lunii ianuarie, stocul de cărbune era de 30.273 tone, față de 8.180 tone în perioada similară a anului trecut.

Aprovizionarea cu combustibilul necesar producerii de energie termică pentru încălzire și apă caldă de consum se derulează constant, consumul fiind mai ridicat față de lunile anterioare, în condițiile creșterii parametrilor de furnizare, corelați cu temperaturile exterioare mai scăzute în ianuarie față de noiembrie și decembrie”, a informat Colterm.

În ceea ce privește situația stocului de gaze, la 31 ianuarie societatea avea înmagazinată cantitatea de 60.000 MWh, față de 18.085 MWh la 31 ianuarie 2023, din care 29.000 MWh se vor consuma în luna februarie. La ora actuală, Colterm are în derulare două contracte de achiziție gaze naturale, cu valabilitate până la sfârșitul lunii martie.

În ceea ce privește intervențiile și reparațiile la instalațiile aferente celor două mari centrale termice, CET Sud și CT Centru, în luna ianuarie s-au efectuat cu precădere operațiuni de întreținere în exploatarea agregatelor și instalațiilor interioare. În schimb, a fost necesară intervenția pe rețeaua primară de termoficare, unde s-au produs mai multe avarii pe diferite tronsoane, precum și la instalațiile conexe ale unor puncte termice din oraș. Din cele șase intervenții programate, două au fost mai dificile și au cauzat întreruperi în furnizarea energiei termice pentru un număr mai mare de consumatori (193 de branșamente), ambele în perimetrul Căii Lipovei, în zilele de 18 și 25 ianuarie, defecțiuni generate de vechimea rețelei, cu mențiunea că, în perioada următoare, când condițiile meteo vor permite, vom mai interveni pe aceeași zonă, lucrări absolut necesare pentru funcționarea în bune condiții a rețelei de termoficare”, a transmis Colterm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *