Colterm scapă de plata amenzii primite pentru că nu a cumpărat certificatele verzi, deocamdată

Colterm scapă de plata amenzii primite pentru că nu a cumpărat certificatele verzi, deocamdată

Colterm scapă, deocamdată, de plata amenzii în valoare de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi necesare, conform legii. Societatea de termoficare a Timișoarei a informat, astăzi, că instanța a admis cererea de suspendare a executării deciziei de impunere a amenzii.

Astăzi, Colterm SA a făcut un pas important în demersul de contestare a amenzii primite pentru neachiziționarea numărului total de certificate cu efect de seră. Instanțele timișorene au admis cererea de suspendare a executării deciziei de impunere, Colterm nemaifiind în situația de a fi executată silit până la o sentința a instanței de fond. S-a dovedit că munca în echipă, dintre juriștii societății și avocații firmei angajate de Primăria Municipiului Timișoara pentru a apăra interesele Colterm, a fost cea mai bună soluție pentru acest demers atât de important”, a declarat Petre Nenu, directorul general al Colterm.

Vă reamintim că societatea de termoficare a Timișoarei a avut termen până în data de 30 aprilie să cumpere certificatele verzi necesare. Pentru că nu s-a conformat, Colterm a fost amendată cu 21 de milioane de euro de către Administrația Fondului de Mediu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *