Colterm repornește caldura. Fritz: Am reusit sa gasim o solutie de avarie pentru o saptamana. Nica: De maine, pentru cel puțin 2 saptamani, timisorenii racordati la Colterm vor avea din nou caldura

Colterm repornește caldura. Fritz: Am reusit sa gasim o solutie de avarie pentru o saptamana. Nica: De maine, pentru cel puțin 2 saptamani, timisorenii racordati la Colterm vor avea din nou caldura

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
Colterm va fi reconectat la gaz și va reporni căldura și apa caldă din această seară. Anunțul a fost făcut de Dominic Fritz care spune că s-a găsit o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Colterm va asigura apa caldă și căldura pentru o săptămână și mai mult noaptea.  De asemenea, la negocierile cu furnizorul de gaz a participat și președintele CJT, Alin Nica, care spune că timișorenii racordați la Colterm vor avea de mâine căldură, timp de două săptămâni.
Primarul onorific al Timișoarei mai spune că în continuare se caută soluții pentru ca abonații Colterm să aibă apă caldă și căldură întreaga iarnă.  Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu cărbune și un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere. Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România. Urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică și facem tot ce putem la nivel local și național să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toți, iar Timișoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluție națională care să sprijine și consumatorii cu centrale proprii și pe cei conectați la sistemele publice de termoficare. Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni“, spune Dominic Fritz.
Președintele CJT, Alin Nica spune că sunt mai multe soluții în discuții la care ar trebui să participe și administrația locală a Timișoarei.  “De mâine, pentru cel puțin 2 săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului“, spune Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *