Colterm, reparații la cele două mari centrale termice

Colterm, reparații la cele două mari centrale termice

Colterm se pregătește deja pentru următorul sezon de încălzire. Societatea de termoficare a Timișoarei anunță că se preocupă în continuare de asigurarea stocurilor de combustibil necesar producerii energiei termice. În același timp, au început o serie de lucrări de reparații la cele două mari centrale termice, CT Centru și CET Sud, dar și la Centrala Hidroelectrică.

CT Centru se află în funcțiune, în această perioadă, pentru producerea agentului termic necesar asigurării apei calde de consum în municipiul Timișoara. În paralel, efectuăm și lucrări de întreținere și mentenanță la agregatele de producere a energiei termice. Amintim aici: revizii la cazanul de apă fierbinte CAF nr. 2 și la circuite hidraulice aferente ansamblurilor stavile – clapeți de la Centrala Hidroelectrică. În același timp, desfășurăm și o serie de activități de depistare și eliminare a neetanșeităților de pe rețeaua primară și racordurile primare de termoficare. La fel, la CET Sud, se află în derulare o serie de lucrări de revizie și mentenanță a agregatelor și de eliminare a neetanșeităților din circuitele de termoficare din incintă, precum și de conservare a pompei șlam dens GEHO. Realizăm revizii la morile de cărbune MVC 17 și 1, 2, 3 CA3, la evacuatorul de zgură și cenușă (Kratzer) CA3, precum și la benzile și concasorul de cărbune. La partea electrică din centrală se execută lucrări la transformatoarele din Stația de captare Bega și Stația de pompe de recirculare apă din Utvin, precum și la mașinile din gospodăria de cărbune (de 1200t/h și 600t/h), cazanele de abur ș.a”, a informat Colterm.

În ceea ce privește situația debranșărilor/deconectărilor de la sistemul centralizat de termoficare, până în prezent au fost depuse 180 de cereri de deconectare individuală și 24 pentru debranșare, dintre care două sunt case individuale, 11 sunt blocuri (care însumează 74 de apartamente) și 11 sunt agenți economici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *