Colosala avere nedeclarată a familiei Pavel din Recaș. Iată de ce nu se lasă nicicum demufată de la conducta cu bani publici

Colosala avere nedeclarată a familiei Pavel din Recaș. Iată de ce nu se lasă nicicum demufată de la conducta cu bani publici

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
2

În urmă cu aproape 12 ani, Teodor Pavel intra victorios și cu o avere firească, de rangul și vârsta domniei sale, pe ușa Primăriei orașului Recaș. Proaspăt primar, Pavel se mândrea în 2012 cu o cotă de 1/2 dintr-un teren intravilan în suprafață de 2.000 mp, două case în Recaș și un apartament în Timișoara. Plus trei autoturisme, nu tocmai noi nici măcar la acea vreme. Fără credite, fără conturi, fără vreun dulap plin cu bijuterii.

Venim mai aproape de zilele noastre și analizând cea mai recentă declarație de avere a (încă) primarului Pavel. Care, subliniem acest aspect, are un salariu mai de Doamne-Ajută doar de câțiva ani deoarece, după cum poate știți, salariile din administrația publică n-au prea fost, multă vreme, chiar de invidiat.

Așadar, Teodor Pavel a adunat: patru terenuri (două intravilane, două agricole), patru case (trei în Recaș, una la Timișoara), un apartament. Aceasta este averea actuală, declarată oficial, de către Teodor Pavel după ce, recent, a vândut alte două terenuri intravilane, dar și o casă de locuit (pentru suma totală de 145.000 de euro).

Practic, și dacă ar fi să luăm în calcul, comparativ, doar averea declarată oficial în urmă cu 12 ani și cea actuală, putem spune fără teama de a greși că aceasta s-a triplat. Cel puțin.

Adevărata avere a primarului Pavel

Suntem însă în măsură să demonstrăm astăzi că, în realitate, averea (încă) primarului Pavel dă bine pe dinafară, omului nefiindu-i suficiente rubricile formularului pentru declarația de avere pentru a transcrie tot ceea ce deține.

În realitate, averea primarului Teodor Pavel mai include cel puțin următoarele:

– Clădire (casă, în Recaș) – 148 mp, Depozit – 214 mp și teren intravilan – 542 mp (așa cum rezultă din Cartea Funciară nr. 400088).

– Teren intravilan (Recaș) – 493 mp (conform Cărții Funciare nr. 400955)

– Teren intravilan (Recaș) – 679 mp (conform Cărții Funciare nr. 401001)

– Teren intravilan (Recaș) – 998 mp (conform Cărții Funciare nr. 416330). Nemenționat în declarația de avere deoarece a fost achiziționat doar la data de 25.08.2023.

Fiul – candidat de rezervă, un mare colecționar de bijuterii

Nici Aurel-Adrian Pavel, fiul primarului în exercițiu și candidat la locul tatălui său, nu ne lasă nesurprinși. Deși are un salariu modest, de numai 2.790 de lei lunar, acesta a reușit fantastica performanță ca, în pandemie și după (2020 – 2023), să colecționeze bijuterii din aur în valoare de 240.975 de lei. Mai pe înțelesul tuturor: ghiuluri, lănțișoare și alte cele de peste 2,4 miliarde de lei vechi. Suntem convinși că toți tinerii din Recaș au pe acasă bijuterii de aproape 50.000 de euro.

Nici la capitolul terenuri, modestul angajat de Ocol Silvic, nu stă rău. Are, la oficial, trei terenuri agricole (în suprafață totală de 10,09 hectare), dar și unul intravilan, dobândit în anul 2021, în suprafață de 1439 mp. Precizare: două dintre cele patru terenuri au fost dobândite prin donație.

Am încercat să mai găsim…
…în Recaș și alți angajați la stat care și-au triplat averea în ultimii 12 ani. N-am reușit. Așa cum nici de angajați de Ocol Silvic care să doarmă cu bijuterii de 50.000 de euro sub pernă n-am dat cât e Recașul de lung și lat.

2 Comments

  1. Nu ati vazut averea castigata la pariuri sportive a primarului de la Giarmata in 4 ani.Acesta de la Recas in 12 ani mai merge.Sa vedeti la Giarmata.Mi-ar face maare placere sa faceti un editorial si despre el.

  2. Oameni sunt răutăcioși el chiar avea …avea și înainte să candideze spre deosebire de primarii anteriori nu are rost să discutăm ….acolo jaf masiv ,,,,,el chiar a fost modest și a făcut ceva totuși pentru Recaș spre deosebire de restu ….sa vedem ce va fi de acum înainte asta este foarte interesant ,ca de promisiuni e plin podul !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *