Color the Village – un proiect unic de renovarea satului – începe, joi, în Caraș-Severin

Color the Village – un proiect unic de renovarea satului – începe, joi, în Caraș-Severin

- in Locale, Social, Stiri
0

Joi, 20 iunie, dimineața, în comuna Eftimie Murgu, județul Caraș Severin, demarează cel mai mare proiect de renovare a unui sat – Color the Village – Colorează Satul.

Nicoleta Trifan, vicepreședinte Asociația Acasă în Banat, a explicat că timp de 3 zile, peste 200 de voluntari și-au propus să schimbe imaginea satului, să dea culoare, să zugrăvească fațade, să vopsească porți și ferestre.  În cele 3 zile, 30 de case vor fi renovate de voluntari din toată țara care vor lucra cot la cot cu localnicii.

Evenimentul Color the Village este un adevărat festival al faptelor bune, care va reuni oameni de toate vârstele pentru a ajuta o comunitate întreagă.

Localitatea Eftimie Murgu (pe numele ei vechi, Rudăria) aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment este o adevărată comoară a Banatului Montan: în sat sunt încă 22 de mori de apă funcționale, Biserica Ortodoxă este monument istoric, aici s-au născut este satul în care s-au născut Eftimie Murgu și Traian Doda, dar și Aga Regep, ce a ajuns pașă pe insula Ada Kaleh.

În plus, Cheile Rudăriei sunt protejate deoarece aici este o rezervație naturală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *