Colegiul Pacienților organizează un workshop privind problemele din sănătate

Colegiul Pacienților organizează un workshop privind problemele din sănătate

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Luni, 22 iulie, de la ora 15:00, la Hotel Continental Timișoara, Colegiul Pacienților organizează workshop-ul cu tema Formularea și Promovarea de Alternative la Politicile de Sănătate Publică inițiate de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În cadrul unor evenimente anterioare, ținute în orașele Timișoara, Cluj,  București și Oradea, Iași  am identificat împeună cu participanții o serie de probleme ce afectează cetățenii în accesarea serviciilor medicale publice, probleme pentru care avem și propunerile aferente de îmbunătățire a cadrului legistativ cu scopul rezolvării acestora”, a spus Carmen Sas, expert Relație Grup Țintă.

Un bun exemplu în acest sens ar fi situația injustă a plafoanelor pentru analizele de laborator care lasă un număr mare de pacienți fără analizele necesare, cât și numărul mic al medicilor specialiști în contract cu Casă de Asigurări. Din cauza  problemelor de acest tip, paciențîi sunt nevoiți să meargă în spitale sau să plătească din buzunar serviciile în sistemul privat. Mai mult decât atât, serviciile și condițiile de spitalizare sunt precare din cauza subfinanțării spitalelor.

Astfel, îi invităm pe toți cei care își doresc schimbarea – membrii ai  asociațiilor civile, organizații de pacienți, angajați din sistemul medical, sindicaliști, politicieni, organizații și companii care lucrează pentru binele pacientului din România, să participe activ la acest eveniment, în cadrul căruia pot propune noi schimbări necesare sistemului medical, dar și să voteze cele mai importante trei schimbări în legislația sănătății pentru următorii ani. În 22 iulie, vă așteptăm la Timișoara să votați prioritățile în sănătate, pentru că politicienii și factorii de decizie să conștientizeze ariile de interes urgențe în următoarea perioada, cât și schimbările necesare în contractul cadru al C.N.A.S. !”, îndeamnă Colegiul Pacienților.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *