Codru – un festival non-profit pentru’mpădurit, nu departe de Timișoara. Când are loc

Codru – un festival non-profit pentru’mpădurit, nu departe de Timișoara. Când are loc

- in Locale, Social, Stiri
0

CODRU –un festival non-profit pentru’mpădurit, care va aduce o experiență culturală, ecologistă, cât și distracție pe cinste. Codru fest este un festival nou în apropierea Timișoarei și se va desfășura între 23 și 25 august, la liziera Pădurii Bistra, aflată între comunele Ghiroda, Moșnița Nouă și Bucovăț, la 4 km de ieșirea vestică a orașului.

Pădurea Bistra e aflată între Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă și Bucovăț. Aceasta a suferit pagube în urma furtunii din septembrie 2017. Astfel, festivalul s-a născut din dorința naturală de a o conserva și revitaliza. “Scopul acestui eveniment este, pe de o parte, conștientizarea importanței pădurii de către locuitorii din jurul ei. Pe de alta, în toamnă vor fi plantați 6.000 de arbori, o parte din fondurile pentru această acțiune provenind din donațiile pentru accesul la festival“, transmit organizatorii evenimentului.

Cu ajutorul Asociației Pădurea Bistra și a multor oameni vor fi plantați minimum 6.000 de arbori pentru susținerea și îmbogățirea arealului pădurii. Scopul acestui festival este de a atrage atenția asupra valorii reprezentate de pădure în viețile locuitorilor din jurul ei, dar mai ales protejarea și conservarea patrimoniului natural al zonei. Astfel, toate fondurile obținute în urma festivalului vor fi direcționate către această cauză. Plantarea se va face în toamnă.

Prima ediție a festivalului vor fi amenajate cinci zone muzicale (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, cât și ansambluri locale) vor fi înconjurate de activități artistice, precum film sau teatru, cât și de activități distractive, sportive și educative. Vor fi zone pentru copii, relaxare și vindecare.

Până în acest moment au confrmat prezența la festivalul Codru sunt: Subcarpați, Zdob și Zdub, Laboratorium Pieśni (POL), Fără Zahăr, Timpuri Noi, Țapinarii, Corbu și Pământ – vor fi prezente și tribute bands/artists ale unor nume celebre, precum Jimi Hendrix, Santana și Janis Joplin.

Accesul se face în baza donației pe care o faci în scopul plantării (link aici). De 50 de lei, adaugi Pădurii Bistra doi copaci și acces se va face fie vineri, 23 august, fie sâmbătă, 24 august. Cu 100 de lei se vor adăuga patru copaci și acees pe ambele zile, duminică, 25 august accesul fiind liber.

Toți acești arbori îi vei putea denumi apoi prin link-ul pe care ți-l oferim. Suplimentar, vei putea vedea exact unde se află, ca să poți să te duci peste ani și să te destinzi la umbra faptei bune la care ai pus umărul“, transmit organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *