Cod roșu de caniculă în Banat, de mâine. În Timiș se deschid puncte de prim ajutor

Cod roșu de caniculă în Banat, de mâine. În Timiș se deschid puncte de prim ajutor

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
canicula

Temperaturi extrem de mari sunt înregistrate, în această săptămână, în România, în special în zona de vest a țării. Astfel, de mâine și până vineri, meteorologii au emis o avertizare cod roșu de caniculă, termometrele urmând să arate și 39 de grade Celsius, la umbră.

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Timiș a luat decizia de a deschide puncte de acordare a primului-ajutor, începând de mâine. În total, vor funcționa cinci astfel de centre, patru în Timișoara și unul în Lugoj, în următoarele locații: Oficiul Poștal nr.1 – B.dul Revolutiei 1989 nr.2; Opera Română Timișoara – Agenția de bilete, Strada Mărășești, nr. 2; Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. 1, pe strada 1 Decembrie nr. 90; Piața Iosefin din Timișoara și vizavi de Poliția Municipiului Lugoj, Piața Iosif Constantin Drăgan.

Cele cinci puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș și vor fi deschise între orele 11.00 – 19.00.

DSP Timiș a făcut și câteva recomandări în timpul caniculei.

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții; evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11.00 – 18.00; purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare; beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe; mâncați fructe și legume sau iaurt; evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr; nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei; nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism”, a transmis DSP Timiș.

La cel mai mic semn de suferință, sunteți sfătuit să vă adresați medicului de familie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *