Cod portocaliu de inundații în Timiș și Caraș-Severin. Ce îndeamnă ISU?

Cod portocaliu de inundații în Timiș și Caraș-Severin. Ce îndeamnă ISU?

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

INHGA a emis o avertizare hidrologică cod portocaliu de manifestare a unor fenomene periculoase în toate bazinele hidro din județul Timiș și Caraș-Severin, inclusiv pe afluenții de grad inferior, în perioada 13 iunie, ora 20:00 – 14 iunie, ora 24:00.

De asemenea, pentru perioada 13 iunie, ora 14:00 – 15 iunie, ora 08:00, ANM a emis un cod galben de inundații, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, ISU Caraș-Severin recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, atenționează ISU Caraș-Severin.