Cluburile sportive din Timişoara scapă de FALIMENT: Consiliul Local Timişoara este de acord să continue finanţarea

Cluburile sportive din Timişoara scapă de FALIMENT: Consiliul Local Timişoara este de acord să continue finanţarea

- in Administratie, Locale, Sport, Stiri
0
acs poli timisoara

Situaţia critică în care se aflau cluburile sportive din Timişoara a fost pe jumătate rezolvată. Astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara, aleşii locali au decis să continue finanţarea echipei de fotbal ACS Poli Timişoara, dar şi a echipei Baschet Club Timişoara, a clubului de handbal Politehnica Timişoara şi a echipei Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timişoara.

Vă reamintim că potrivit unui raport al Curţii de Conturi, finanţarea asociaţiilor sportive s-ar fi făcut ilegal de către Primăria Timişoara, astfel că aleşilor locali le-a fost teamă să mai aprobe o nouă finanţare. De asemenea, şi Legea Sportului a fost modificată în primăvara acestui an.

Consiliul Local Timişoara s-a întâlnit în plen, la ora 15.00, la Filarmonica Banatul, însă la şedinţă au participat doar 16 aleşi locali. După mai multe discuţii care au durat peste o oră, 14 dintre consilierii locali au votat proiectul de hotărâre care-i permite Consiliului Local Timişoara să finanţeze în continuare cele patru echipe sportive. Cei doi aleşi locali care s-au abţinut sunt pesedistul Alfred Simonis şi Bogdan Herţog, independent.

În perioada următoare, şi consilierii judeţeni trebuie să se întâlnească pentru a decide dacă sunt de acord cu finanţarea asociaţiilor sportive sau nu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *