Clopoţelul sună, astăzi, pentru aproape 93.000 de elevi din judeţul Timiş

Clopoţelul sună, astăzi, pentru aproape 93.000 de elevi din judeţul Timiş

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Aproape 93.000 de şcolari şi preşcolari se întorc, astăzi, în bănci, după o vacanţă de aproape trei luni. Cele mai marei emoţii le vor avea cei aproximativ 6.000 de prichindei care merg în clasa pregătitoare, dar şi părinţii acestora.

Inspectoratul Şcolar Timiş anunţă că 40 de unităţi de învăţământ sunt cu probleme, la început de an şcolar. Este vorba de zece şcoli care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar alte 30 au primit o certificare negativă din partea DSP Timiş. Principalele motive sunt lipsa apei potabile, clădirile sunt încă în şantier sau au diferite probleme de patrimoniu.

Printre şcolile cu certificare negativă se numără şi liceele Loga, Calderon, Lenau, unde lucrările de reabilitare nu au fost finalizate, şi Colegiul Naţional Bănăţean, a cărui clădire este retrocedată, astfel că se plăteşte chirie.

De asemenea, la liceele Loga şi Calderon, în subsolurile clădirilor proaspăt reabilitate, a apărut igrasia, astfel că laboratoarele şi cabinetele din aceste spaţii trebuie zugrăvite din nou.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *