Clinica de Balneologie din Timisoara, reabilitata in intregime cu bani europeni

Clinica de Balneologie din Timisoara, reabilitata in intregime cu bani europeni

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Una dintre cele mai importante clinici din Timișoara, căreia îi trec pragul bolnavi din tot vestul țării, va fi reabilitată în întregime. Este vorba de Clinica de Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara, care va fi modernizată în cadrul unui proiect european în valoare de aproape 24 de milioane de lei. În acest sens, contractul de finanțare a fost semnat ieri.

Două etaje vor fi construite în plus față de structura existentă, iar clădirea va fi în întregime reabilitată. Investiția se ridică la aproape 24.000.000 de lei. Amenajată în 1960, clinica se desfășoară pe o suprafață de puțin peste 3.500 de metri pătrați, din care suprafața construită ocupă peste 1.000 de metri pătrați, în regim de înălțime demisol plus parter. Odată ce va fi modernizată, aceasta se va înălța cu alte două nivele nou construite, astfel că suprafața construită desfășurată va ajunge la aproape 3.000 de metri pătrați“, a explicat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Clinica de Balneologie va fi dotată cu aparatură modernă și mobilier, iar ambulatoriul va fi reorganizat din punct de vedere funcțional. Totodată, la finalul proiectului se dorește scăderea timpului de diagnostic și tratament pentru pacienții care se prezintă în regim ambulator şi creşterea numărului acestora cu 35 la sută.