CJT va monta cântare la Alioş! Maşinile de peste 50 de tone nu vor mai circula pe drumurile din Timiş

CJT va monta cântare la Alioş! Maşinile de peste 50 de tone nu vor mai circula pe drumurile din Timiş

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș, nu mai acceptă ca pe drumurile judeţene să mai circule maşinile de mare tonaj, care strică drumurile, fără ca şoferii să plătească.

De altfel, cele peste 50 de tone nu vor mai avea dreptul să circule. Deja CJT a achiziţionat două cântare care vor fi montate, potrivit legii, privind circulaţia pe drumurile judeţene, din punct de vedere al tonajului. „Eu am marţi audienţă la CJT şi nu există săptămână de când sunt preşedinte să nu vină doi sau trei cetățeni din județ care să reclame acest lucru – faptul că pe drumurile județene avem o problemă – tonajul camioanelor depășește greutatea prevăzută de lege. Asta înseamnă șubrezirea caselor aflate la șoselele respective, stricarea drumului. Am prevăzut în rectificarea bugetară realizarea unei platforme fixe, la intrare în județ, în zona Alioş –Maşloc, Pişchia, Giarmata. Acest drum este cel mai folosit. Vor fi cântărite toate maşinile de mare tonaj. Dacă vor respecta legea vor continua drumul. Suntem instituție păgubită financiar. Vom vedea cum vor evolua lucrurile până la sfârşit de an, pentru ca acest sistem să îl putem extinde. CJT este singura instituţie poăgubită financiar până acum”, a spus Grindeanu.

În zilele următoare va fi iscălit protocolul cu Inspectoratul de Poliţia Timiş, fiindcă vor fi controale mixte. În ultimele zile au mai fost eliberate 7 autorizaţii speciale de transport, pe lângă cele 17, dar este mult prea puţin.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *