CJT reziliază contractul cu firma BraiCata. Firma nu și-a îndeplinit obligațiile

CJT reziliază contractul cu firma BraiCata. Firma nu și-a îndeplinit obligațiile

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Problema gunoaielor din 46 de localități din județul Timiș este pe cale să se rezolve. Noul vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, Valentin Tudorică (ALDE), a anunțat joi, 4 aprilie, că la începutul săptămânii viitoare se va rezilia contractul cu firma Braicata, responsabilă de colectarea deșeurilor menajere în zona 2 a județului. Problema deșeurilor menajere trenează din toamna anului trecut. Cauzele rezilierii sunt clare: nerespectarea contractului cu CJ Timiș.

Firma Braicata nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, fapt pentru care am declanșat procedura de reziliere a contractului pe zona 2, Sânnicolau Mare-Jimbolia-Lovrin. Procedura de reziliere se va concretiza luni, în cadrul AGA, va dura cel puțin două-trei săptămâni, însă Braicata va continua gestionarea deșeurilor până la finalizarea procedurii de selectare a unui nou partener deoarece conform contractului, activitatea de colectare trebuie să fie continuată timp de 90 de zile. Legat de activitatea deponeului de la Ghizela, am făcut verificări și acolo și sperăm ca până la finalul lunii aprilie acesta să fie complet funcțional. Acum există probleme de sortare și compactare a gunoiului”, spune vicepreședintele CJT, Valentin Tudorică.

În perioada imediat următoare, vicepreședintele CJT a declarat că va monitoriza activitatea de valorificare și întreținere a patrimoniului popriu al Consiliului Județean, precum aeroportul Cioca sau alte obiective părăsite, și va găsi soluții ca aceste imobile să fie valorificate.
Acesta dorește eficientizarea societăților din cadrul Consiliului Județean, care să aducă venituri suplimentare.