CJT preda terenul pe care se afla Dan Platinisanu pentru realizarea unui nou stadion

CJT preda terenul pe care se afla Dan Platinisanu pentru realizarea unui nou stadion

Consilierii județeni din Timiș au votat miercuri, 17 iunie, predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Națională de Investiții a terenului și asigurarea condițiilor pentru realizărea unui nou stadion de 30.000 de locuri. De data aceasta au votat pentru acest proiect și consilierii județeni liberali. Titu Bojin (UNPR) a propus ca primăria și CJ să aloce bani atât pentru stadion, cât și pentru Sala Polivalentă.

Discutăm de o investiție de 50 de milioane de euro, un obiectiv deosebit pentru județul și regiunea noastră. În urma clarificării în urmă cu o lună cu privire la faptul că acest stadion nu se va demola până în momentul în care nu va fi semnat un nou contract pentru construcția unui nou stadion, noi grupul liberal în aceste condiții vom vota acest proiect. Să nu mai fim acuzați cum am fost în trecut că noi nu susținem proiectele județului Timiș”, a spus consilierul județean PNL, Nicolae Bitea.

Consilierul județean UNPR, Titu Bojin a venit cu propunera ca CJT și Primăria Timișoara să facă un parteneriat pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru noul stadion și a Sălii Polivalente. „Consiliul Județean Timiș nu este unul dintre consiliile sărace să stăm cu mâna întinsă până când se realizează studiul de fezabilitate și aprobarea Hotărârii de Guvern pentru investiție. Care eu cred că nu o vom rezolva anul acesta. Atunci am propus ca SF-ul și documentația pentru demolarea stadionului, care trebuie aprobată prin Hotărâre de Guvern, pentru ca să meargă mai repede și fără prea multe tărăgănări din partea altor instituţii, să o putem face direct, cu posibilitatea de a preda după aceea către CNI pentru realizarea în totalitate sau pentru a putea atrage nişte fonduri din partea Guvernului în vederea realizării stadionului. Nu cred că în această ecuație nu ar intra şi Primăria Timişoara, poate chiar un parteneriat pentru stadion și pentru Sala Polivalentă, ambele sunt necesare la ora actuală în Timişoara şi în judeţul Timiş. (…). Nu suntem chiar atât de săraci încât să nu putemda câteva zeci milioane de lei. Dacă stăm cu mâna întinsă să aşteptăm Hotărârea de Guvern pentru cele două investiţii şi avem convingerea că vom şi primi aproximativ 100 de milioane de euro în perioada imediat următoare de la Guvern, mă îndoiesc”, a spus în plenul CJT, Titu Bojin.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra spune că trebuie obținută Hotărârea de Guvern pentru demolarea Stadionului Dan Păltinișanu și construcția noii baze sportive. „Este demersul pe care l-am făcut de ceva timp, am clarificat şi situaţia patrimonială. Am înaintat în cadrul acestui proiect terenul spre CNI. Bineînţeles că mai sunt paşi de făcut, Consiliul Judeţean demarând documentaţia pentru demolare, CNI demarând documentaţia pentru construcţie. La momentul realizării studiului de fezabilitate către companie, aşteptăm Hotărârea de Guvern care va avea două puncte importante. Să se aprobe studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici şi să se aprobe demolarea bazei sportive. Conform legii, trebuie să obţinem Hotărâre de Guvern pentru demolarea bazei sportive şi construcţia unei noi baze sportive”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *