CJT finalizează modernizarea unui nou drum județean

CJT finalizează modernizarea unui nou drum județean

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș are în execuție lucrarea de investiții „Asfaltare DJ 693B Iohanisfled racord cu DN 59B – Ivanda, L=6,7 km”.  Drumul asigură legătura între localitățile Iohanisfeld (Ionel) și Ivanda.

Proiectul de asfaltare a drumului județean cuprinde mai multe categorii de lucrări printre care lucrări de terasamente și structură rutieră, lucrări la podețe, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor și evacuarea apelor de suprafață (șanțuri de pământ), amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră (borne indicatoare kilometrice, indicatoare de circulație montate pe stâlpi, marcaje rutiere).

Lucrările sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare. Stadiul fizic al investiției este de aproape 90%, iar constructorul are termen de finalizare a lucrărilor sfârșitul lunii iunie. În prezent se execută amenajarea rigolelor de scurgere a apei pluviale, compactarea stratului final de piatră spartă și asfaltarea unor tronsoane. Această investiție este importantă pentru locuitorii județului pentru că vom asigura o nouă legătură între localități pe un drum reabilitat și la standarde ridicate”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Valoarea totală a lucrărilor conform contractului este de 9.094.712,14 lei (inclusiv TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

Gh. M.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *