CJT a decis suspendarea finanțării proiectelor cultural artistice, de tineret și sport

CJT a decis suspendarea finanțării proiectelor cultural artistice, de tineret și sport

- in Administratie, Cultura, Locale, Sport, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș a decis suspendarea procedurii privind finanțarea, din fonduri publice, a proiectelor cultural artistice, de tineret și sport, Având în vedere contextul creat de riscul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Astfel, ONG-urile, asociațiile și fundațiile nu mai pot depune proiecte pentru finanțare, iar cele care au ajuns deja la CJ Timiș, nu mai intră, momentan, în faza de evaluare. Măsura va rămâne în vigoare pe perioada în care, pe teritoriul României, este decretată starea de urgență.

Situația epidemiologică pe teritoriul țării noastre se schimbă de la o zi la alta. Decretarea stării de urgență a dus la anularea sau amânarea tuturor evenimentelor majore pe teritoriul județului Timiș, fie că vorbim despre festivaluri, concerte sau competiții sportive și din această cauză am decis suspendare derulării procedurii de depunere a proiectelor. Ar fi fost oarecum impropriu să evaluăm un proiect care propunea organizarea unui eveniment în luna aprilie, de exemplu. Important, nu am sistat programele de finanțare, ci doar le-am suspendat, pentru a nu fi nevoiți să reluăm întreaga procedură atunci când situația o va permite. Consider că sănătatea oamenilor este pe primul loc”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Prin bugetul aprobat pentru anul 2020, Consiliul Județean Timiș a alocat 11 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor depuse pe Agenda culturală și Agenda sportivă.