CJAS Timiș a aprobat toate solicitările de îngrijiri medicale la domiciliu

CJAS Timiș a aprobat toate solicitările de îngrijiri medicale la domiciliu

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Casă Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a aprobat toate cele 134 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu, depuse de la începutul anului și până în prezent la sediul instituției.

Bugetul destinat acestui domeniu de asistență medicală, pentru perioada ianuarie-aprilie 2019, este de  aproximativ 257.000 lei . Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în luna ianuarie, 72 de cereri.

Anul trecut, în aceeași perioada, ianuarie-aprilie s-au înregistrat un număr de 197 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu.

Pentru că o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului.

Prezentarea recomandării la casă de asigurări se poate face de către asigurat, unul dintre membrii familiei de grad I și ÎI, soț/soție, o persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentatnt legal al asiguratului.

Foarte important, pentru aprobarea îngrijirilor medicale la domiciliu este recomandarea medicului, care are obligația să o transmită CJAS cu semnătură  electronică, în ziua în care a făcut această recomandare. Menționez că această recomandare este necesară pentru a  certifica numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurați” a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

În contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *