CJ Timiș vrea serviciu de salvamont într-un județ de câmpie

CJ Timiș vrea serviciu de salvamont într-un județ de câmpie

- in Administratie, Locale, Stiri
0

CJ Timiș propune înființarea unui serviciu public de salvamont, într-un județ de câmpie. E drept există o mică zonă muntoasă, de mică dimensiune și care nu prezintă pericole. Noul serviciu, va funcționa în cadrul Direcției Prestări Servicii, în cazul în care va trece de votul consilierilor județeni.

Conform unui comunicat de presă, existența în zonă montană a Timișului a mai multor obiective turistice și trasee de drumeție și ciclism neomologate, marcate și întreținute în prezent în special de voluntari, a determinat CJ să inițieze procedurile de realizare a unui serviciu public de salvamont.

Relieful montan reprezintă aproximativ 350 km² din suprafața județului Timiș, aici fiind situate inclusiv cele mai înalte vârfuri din Munții Poiana Ruscă – vf. Padeș (1374 m) și vf. Rusca (1355 m). În plus, în zona montană există mai multe obiective turistice a căror vizitare comportă  riscuri de accidentare: peșterile Românești, Albastră, Stânca lui Florian, cascadele Șopot și Cornet, stânci sau versanți de mari dimensiuni – Turnul lui Liman, Pietrele Cohului, văi – Bega, Nădrag ș.a.“, se arată în comunicatul de presă.

Inițiativa este rezultatul preocupării instituției noastre de a stimula dezvoltarea turismului în județ. Noul serviciu ar avea ca activitate principală marcarea și punerea în siguranță a traseelor și obiectivelor turistice montane, cât și intervenția rapidă în cazul unor accidentări. Avem convingerea că o creștere a siguranței va conduce și la o creștere a numărului de turiști. Timișul are multe de oferit, trebuie doar să punem la punct câteva lucruri”, spune Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Proiectul de hotărâre, fundamentat și susținut de Biroul de turism din cadrul Consiliului Județean, va intra la vot în ședința ordinară din 30 martie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *