CJ Timiș solicită Ministerului Transporturilor să găsească alt traseu pentru autostrada Timișoara-Belgrad: “Trece prin casele oamenilor“

CJ Timiș solicită Ministerului Transporturilor să găsească alt traseu pentru autostrada Timișoara-Belgrad: “Trece prin casele oamenilor“

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Revoltă în rândul mai multor locuitori din comunele Moșnița Nouă și Bucovăț, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat traseul viitoarei autostrăzi Timișoara – Belgrad, care va trece chiar prin casele unor localnici.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș nu au stat cu mâinile în sân astfel că, astăzi, împreună cu primăriile Moșnița Nouă și Bucovăț, au trimis un memoriu Ministerului Transporturilor prin care au solicitat ca traseul propus pentru autostrada A9 să fie revizuit, fiind realizat după hărți vechi.

Au venit foarte multe nemulțumiri din rândul populației. Noi am analizat la nivelul Consiliului Județean Timiș, timp de o săptămână, tot ce înseamnă acest traseu. Am descoperit niște probleme în caietul de sarcini. Varianta viabilă și sănătoasă este pe partea de est a Timișoarei, este mai scurtă, mai accesibilă, nicidecum pe partea de vest. (…) Nu s-a respectat caietul de sarcini, nu s-au convocat toate UAT-urile implicate. Ne dorim să corectăm această aberație și să mergem cu culoarul sănătos și viabil încă de la început. Astăzi, noi cei de la Consiliul Județean Timiș, vom depune un memoriu la Ministerul Transporturilor prin care le solicităm să revizuiască această etapă 1 a analizei, îi solicităm să vină în teren la fața locului să vadă traseele propuse. Suntem deschiși să le stăm la dispoziție cu tot ce înseamnă sprijin tehnic sau de orice natură de la consiliul județean spre a găsi varianta cea mai optimă“, a afirmat Alexandru Preoteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Florin Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă, susține că acest traseu propus a creat panică în rândul localnicilor.

Noi am depus deja către Consiliul Județean Timiș un memoriu care are o anexă unde au semnat inclusiv toți consilierii locali din diferite formațiuni politice. Ne interesează foarte mult să discutăm de o variantă bună, iar asta nu e deloc o variantă bună. Este foarte important să înțelegem că traseul pe care acum noi îl urmărim trece prin locuințele oamenilor. Este un traseu care a creat foarte multă panică în comunitatea noastră. Cineva spunea că acest culoar poate fi mutat într-o lățime de 100 metri. Indiferent cum am duce-o noi în această lățime, tot ar afecta casele și locuințele. Sunt foarte multe PUZ-uri deja aprobate pe acest traseu. Sunt multe locuințe deja autorizate, construite și intabulate. Sunt sute de astfel de locuințe locative. Nu putem agrea acest traseu, acel culoar trece prin casele oamenilor“, a declarat Florin Bucur.

De asemenea, Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăț, a semnalat faptul că “am fost în teritoriu și oamenii sunt foarte revoltați. Și noi am depus un memoriu semnat de 100 de cetățeni. Acest traseu trece prin patru case, pe teritoriul comunei noastre, și pe lângă alte 70, afectând clar structura de rezistență. Trebuie să găsim o altă variantă care să nu le pericliteze casele și sănătatea. Aștept ca Ministerul Transporturilor să propună o altă variantă care să nu ne afecteze comunitatea“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *